Răspuns :
Timp trecut. (Am ales verb la mod indicativ, timp imperfect ca exemplu).
Persoana 1: Sg-Eu mergeam, Tu mergeai, El/Ea mergea. Pl.-Noi mergeam, voi mergeati, ele/ei mergeau.
Timp prezent. Singular-Eu merg, tu mergi, el/ea merge. Plural-Noi mergem, voi mergeti, ele/ei merg.
Timp viitor- Singular-Eu voi merge, tu vei merge, el/ea va merge. Plural-Noi vom merge, Voi veți merge, ele/ei vor merge.
Sper ca te-am fost de ajutor. :)
am venit , am venit , ai venit ,ati venit, a venit , a venit, au venit , au venit. am tinut , am tinut , ai tinut , ati tinut , a tinut , a tinut, au tinut, au tinut. am stiut , am stiut, ai stiut, ati stiut, a stiut, a stiut, au stiut, au stiut, am fost, am fost, ai fost, ati fost, a fost, a fost, au fost ,au fost vin, venim, vii ,vin, vine , vin, tin, tinem, tii, tineti, tine, tin stiu, stim, stii, stiti, stie, stiu sunt, suntem, esti, sunteti, este, sunt o sa vin, o sa venim, o sa vii, o sa veniti, o sa vina, o sa vina o sa tin, o sa tinem, o sa tii, o sa tineti, o sa tina , o sa tina o sa stiu, o sa stim, o sa stii, o sa stiti, o sa stie, o sa stie o sa fiu, o sa fim, o sa fii, o sa fiti, o sa fie, o sa fie