👤
a fost răspuns

Transforma urmatorul text din vorbire directa in vorbire indirecta: Pe cand doamna Popescu imi expune parerile ei sanatoase in privinta educatiei copiilor,auzim dintr-o odaie de alaturi o voce ragusit de femeie batrana: -Uite,coconita,Ionel nu s-astampara! -Ionel!striga madam Popescu;Ionel,vin la mama!Apoi catre mine incet: -Nu stii ce strengar se face.......si destept..... Dar vocea de dincolo adaoga: -Conita!Uite Ionel!vrea sa-mi rastoarne masina!.... Astampara-te ce te arzi! -Ionel!striga iar madam Popescu;Ionel!vin la mama! -Sari,conita!Varsa spirtul!s-aprinde! -Ionel!striga iar mama,si se scoala repede sa merga dupa el.Dar pe cand vrea sa iasa pe use,apare micul maior de rosiori cu sabia scoasa si-i opreste trecerea,lund o poza foarte martiala.Mama ia pe maiorul in brate si-l saruta..... ( i.l.Caragiale.Vizita.......-fragment)

Răspuns :

Pe cand eu si dna Popescu vorbim despre educația copilului, servitoarea ii zice doamnei Popescu ca Ionel face prostii,iar aceasta il striga pe băiat si apoi imi zice ca Ionel e siret si destept. După ce si servitoarea si mama ii mai spun inca o data sa se astâmpere, madam Popescu pleaca după el,il întâlneste la intrarea in încăperea cealalta,il ia in brate si il sărută.