👤

Răspundeți la întrebările următoare legate de „Împăratul muștelor”:
1. Ce transmite titlul operei inainte de lectura?
2. Impresii pe parcursul lecturii in doua momente care ni se par interesante(notezi si momentul).
3.Personajul preferat.
4. Impresii la finalul lecturii(si ce ne-a placut si ce nu ne-a placut cu argumentare)

Vă rog!!!Urgent!!!!!!!!!

Răspuns :

1.Inainte de lectura ,titlul operei transmite o senzatie de aventura care ne duce cu gandul la acea imagine in care viata  si rubinsonada (adica naufragiatie , aventura..) sunt traite altfel , departe de lume , intr-o insula pustie , departe de lume , si civilizatie , in care crima stapaneste peste o lume , care-si rataceste busola .

2. Momentul care mi s-a parut interseant , a fost acela in care  avionul se prabuseste , iar pilotul , singurul adult din avion , moare in accident , esuand aterizarea , iar copii ramanand ,,izolati'' pe insula ,unde aveau sa intalneasca o viata ,,diferita'' .

3. Personajul meu preferat este  Ralph , deoarece are o  minte mai deschisă şi dintr-o dorinţă de organizare naturală, propune soluţii pentru o mai bună ambianţă şi posibilităţi de salvare.

4.Mie mi-a placut ca a
utorul isi impune punctul de vedere in finalul cartii prin afirmatiile ofiterului ce ramane uluit in urma descoperirii grupului. Nava in acest context este simbolul civilizatiei, care ii poarta pe tineri inapoi in lumea de unde au venit. Romanul este o alegorie asupra instinctului animalic, brutal, sadic, ce ii revine omului izolat, parasit si disperat. Romanul este de asemenea un manual al disocierii binelui de rau, cu un efect moralizator. Copiii care urmaresc fiara ce se ascunde in intunericul junglei nu realizeaza de fapt ca aceasta este in fiecare din ei, crescand tot mai mult pe masura insalbaticirii lor.  

Ce nu ti-a placut , scri tu :) sper ca te-am ajutat , mi-a luat ceva timop sa scriu , sper ca ti-am fost de folos . SICCES !