Răspuns :
Repere temporale: - ''intr-o toamna aurie'' - marcheaza locul unde s-a petrecut actiunea acum ceva timp
- ''s-a intamplat intr-o departata vreme, demult''
- ''anul''
- ''spuneau, ca ar fi vazut'' - sunt verbe la trecut, adica o actiune intamplata, petrecuta si terminata in momentul actiunii.
2. Elemente mitico-istorice: - ''Imparatul-Alb''
- ''balaur''
- ''Iraclie-imparat''
- ''Tara-de-Jos'' - aceatea se remarca la faptul ca sunt termeni istorici literari, fiindca se afla intr-o opera literara.
3. Eu cred ca autorul a ales ca reper temporal toamna deoarece:- este un anotimp linistit
- semnifica trecerea timpului
- schimbarea naturii
- iar pentru autor cel mai mult anotimpul toamna este un anotimp plin de povesti pe care oamenii sunt incantati sa le asculte.
- ''s-a intamplat intr-o departata vreme, demult''
- ''anul''
- ''spuneau, ca ar fi vazut'' - sunt verbe la trecut, adica o actiune intamplata, petrecuta si terminata in momentul actiunii.
2. Elemente mitico-istorice: - ''Imparatul-Alb''
- ''balaur''
- ''Iraclie-imparat''
- ''Tara-de-Jos'' - aceatea se remarca la faptul ca sunt termeni istorici literari, fiindca se afla intr-o opera literara.
3. Eu cred ca autorul a ales ca reper temporal toamna deoarece:- este un anotimp linistit
- semnifica trecerea timpului
- schimbarea naturii
- iar pentru autor cel mai mult anotimpul toamna este un anotimp plin de povesti pe care oamenii sunt incantati sa le asculte.