Răspuns :
a)In cazul prietenului insotit de mama sa: -Iubitule,doamna,contrar aparentelor acesta este varul meu(numele) care provine din alt oras si m-am gandit sa ii arat imprejurimile.Daca vreti a-ti putea sa ne insotiti.
In cazul dirigintelui:-Varule am placerea sa ti-l prezint pe domnul meu diriginte,un om deosebit.
-Domnule diriginte,acesta este varul meu care provine dintr-un alt oras si a venit sa ma viziteze.
In cazul prietenei:-Acesta este varul meu.El vine dintr-un alt oras si am iesit sa ne plimbam.Vrei sa vi cu noi?
b)In primul caz:Buna dragule,buna ziua doamna!
In al doilea caz:Buna ziua,domnului diriginte! Pot sa va retin un moment pentru a vi-l prezenta pe varul meu?
In al ttreilea rand: Buna! Hei,ce faci?
c)Primul caz:La revedere! PA!
Al doilea caz:La revedere,domnule diriginte,va multumesc pentru timpul acordat!
Al treilea caz:Pa! Ne auzim la telefon!
Sper sa te ajute
In cazul dirigintelui:-Varule am placerea sa ti-l prezint pe domnul meu diriginte,un om deosebit.
-Domnule diriginte,acesta este varul meu care provine dintr-un alt oras si a venit sa ma viziteze.
In cazul prietenei:-Acesta este varul meu.El vine dintr-un alt oras si am iesit sa ne plimbam.Vrei sa vi cu noi?
b)In primul caz:Buna dragule,buna ziua doamna!
In al doilea caz:Buna ziua,domnului diriginte! Pot sa va retin un moment pentru a vi-l prezenta pe varul meu?
In al ttreilea rand: Buna! Hei,ce faci?
c)Primul caz:La revedere! PA!
Al doilea caz:La revedere,domnule diriginte,va multumesc pentru timpul acordat!
Al treilea caz:Pa! Ne auzim la telefon!
Sper sa te ajute