👤
a fost răspuns

Alcaruieste un text folosind cl putin 5 perechi de cuvinte cu sens asemanator

Răspuns :

O zi obisnuita de toamna, ziua este este cald si noaptea este rece. Fructele dulci devin acre. Copiii tristi se intorc la scoala, pana iau iarasi vacanta si sunt fericiti. Eu sunt un elev silitor, iar colegul meu este lenes.

Este o zi insorita........defapt este si ziua mea.este ora 08:00.M-am dus in bucatarie sa vad daca este ceva pregatit pentru mine.Am intrat,mama tocana legumele pentru micul de jun.Se mirase atunci cand ma vazuse treaza asa de dimineata.Nicicand nu aveam in gand ca mama nu stia nimic....sau poate se prefacea?Nu stiu. Am plecat din bucatarie nedumerita.
M-am pus in pat. Poate o fi ceva efemer.Poate apoi ma va intampina cu un tort mare.
Mama ne-a chemat la masa.Nu era nimic trecator poate o fi uitat.Mai tarziu ma chemase din nou . Nici macar nu pusesem piciorul in prag ca imi strigasera in cor "la multi ani!".Niciodata nu m-as fi gandit la  o petrecere surpriza.Eram foarte mirata.Dar si fericita.Defapt foarte bucuroasa.Tortul fusese delicios si briosele fusesera foarte gustoase.Afost o zi de nuitat!
Perechile de cuvinte:1)nicicand-niciodata;2) efemer-trecator;3)nedumerita-mirata;4)delicios-gustos;5)bucuroasa-fericita.Cam atat sper sa fie un raspuns bun!:))))))