Răspuns :
a+b=284⇒a=284-b
a-b=(a+b)-248=284-248=36
deci, a-b=36⇒înlocuim pe a din prima relație:
284-b-b=36
284-2b=36
-2b=36-284
-2b=-248/·(-1)
2b=248⇒b=248:2=124
a=284-b=284-124=160
verificare: a+b=160+124=284
a-b=160-124=36 (este corect)
a-b=(a+b)-248=284-248=36
deci, a-b=36⇒înlocuim pe a din prima relație:
284-b-b=36
284-2b=36
-2b=36-284
-2b=-248/·(-1)
2b=248⇒b=248:2=124
a=284-b=284-124=160
verificare: a+b=160+124=284
a-b=160-124=36 (este corect)
Sper ca ai inteles cum am facut.am notat numerele cu a si b...deoarece nu le cunoastem...sunt necunoscute