👤
Rvarzaru
a fost răspuns

Vreau și eu o compunere descriptivă de 15-20 rânduri cu titlul Anotimp Perfect. Va rog

Răspuns :

Vara . Prin vazduh pluteste un miros a flori si a caise . Vazduhul e de un albastru pur iar pasarile stau la umbra copacilor cantand un cantec duios . Valea e plina de copii care au iesit cu bicicletele la joaca . Din departare se vad ca niste forme mici ce se plimba de colo colo pe drumul neasfaltat. Se vede ca hnu ploase de ceva zile pamantul era uscat iar de fiecare data cand trecea o masina praful se ridica cat mai sus . Gradina bunicii era plina de rosii si ardei care se coceau la razele soarelui . Soarele ne incalzea cu razele sale calde . Ma plimbam pe drum si pe langa mine treceau zeci de masini grabite . Banuiesc ca se pregateau de vacanta . Si noi o faceam mama, pregatea bagajele iar eu ma mai uitam pe alocuri . O sa stam 4 saptamani deci o sa.mi cam lipseasca acele locuri . Toti eram imbracati in tricouri cu maneci scurte . Plimbarea mea era tot mai inceta vantul adieusor printre copacii sin livada vecinei . Insa adierea acestuia e calda nu rece ca toamna . Bunica spunea ca zilele viitoare va merge la seceris. Ce e drept lanurile erau pline si iti era mai mare dragul sa le privesti cum se coc la soare . Vantul le misca lenes dintr.o parte in alta . Frumoasa e vara ...Pacat ca e cam scurta . 
Sper ca e destul. 

Anotimp Perfect
 Dupa parerea mea, cel mai perfect anotimp este primavara. De ce? Pentru ca primavara, natura se trezeste din somnul adanc in care a picat la inceputul toamnei, oamenii isi incep activitatile, iar animalele isi vor face un  nou ciclu al vietii. 
  Primavara te incarca si cu o energie pozitiva. Cand vezi, din nou, campul inverzit, cu o multime de flori care mai frumoasa ca alta, cand auzi ciripitul cristalin al pasarilor, care au revenit cu drag la noi in tara, cand simti mirosul dulce al florilor de cires si cand vezi albastrul limpede al cerului sufletul tau se incarca cu o energie si cu o bunastare nemaiintalnita. Tot primavara, ai ocazia sa te bucuri de reproducerea animalelor si a pasarilor. Ai ocazia sa participi la o minune a naturii. 
  Ghioceii firavi si albi, isi scot capusorul cel mic de sub plapuma care i-a protejat o iarna intreaga: zapada.
  Primavara poate fii considerata ca o alinare, ca o uitare a tuturor problemelor.

Sper ca te-am ajutat