Răspuns :
[tex] \frac{1}{ \sqrt{4} +\sqrt{3}} [/tex] + [tex] \frac{1}{ \sqrt{3} + \sqrt{2}} [/tex] + [tex] \frac{1}{ \sqrt{2} + 1} [/tex]
Trebuie sa rationalizezi, inmultind prima fractie cu radical din 4 - radical din 3 ; a doua fractie cu radical din 3 - radical din 2 si a treia fractie cu radical din 2 - 1 =>
[tex] \frac{ \sqrt{4} - \sqrt{3} }{4-3} + \frac{ \sqrt{3} - \sqrt{2} }{3-2} + \frac{ \sqrt{2} - 1 }{2-1}[/tex] =
= [tex] \frac{ \sqrt{4} - \sqrt{3} }{1} + \frac{ \sqrt{3} - \sqrt{2} }{1} + \frac{ \sqrt{2} - 1 }{1}[/tex] =
= [tex] \sqrt{4} - \sqrt{3} + \sqrt{3} - \sqrt{2} + \sqrt{2} - 1 = [/tex] =
= [tex] \sqrt{4} + 1[/tex]
Trebuie sa rationalizezi, inmultind prima fractie cu radical din 4 - radical din 3 ; a doua fractie cu radical din 3 - radical din 2 si a treia fractie cu radical din 2 - 1 =>
[tex] \frac{ \sqrt{4} - \sqrt{3} }{4-3} + \frac{ \sqrt{3} - \sqrt{2} }{3-2} + \frac{ \sqrt{2} - 1 }{2-1}[/tex] =
= [tex] \frac{ \sqrt{4} - \sqrt{3} }{1} + \frac{ \sqrt{3} - \sqrt{2} }{1} + \frac{ \sqrt{2} - 1 }{1}[/tex] =
= [tex] \sqrt{4} - \sqrt{3} + \sqrt{3} - \sqrt{2} + \sqrt{2} - 1 = [/tex] =
= [tex] \sqrt{4} + 1[/tex]