Răspuns :
Oamenii pe care ii intalnim ,sint trecatori prin viata noastra.Prieteni sau nu,buni sau rai,fiecare o ia pe drumul sau si de multe ori nu ne lasa decat o vaga amintire sau un zambet in coltul gurii.Cine ne ramane mereu aproape?CIne nu ne dezamageste niciodata?Cine in viata asta ne da neconditionat si ne da ceva ce nimeni nu ne poate lua vreodata?Sant de pare ca nu sunt singurul care e convins ca prietenul adevarat este cartea. Si sustin cu tarie acest lucru deoarece "cartea"ne face oameni mai buni,ne da solutii si raspunsuri la orice intrebari,ne modeleaza sufletul si ne ajuta sa ne cladim un viitor mai bun,ne imbogateste si infrumuseteaza viata,ne face liberi! Sint convins ca am dreptate pentru ca expresia "ai carte ai parte" inseamna sa-ti poti realiza visele,sa poti sa faci in viata ceea ce iti place si cum iti place. Cartea ne face liberi sa luam propriile decizii,sa decidem si pentru altii,ne da puterea de a intelege,de a tolera,de a ajuta. Cand afirm ca adevaratul prieten este cartea, ca ea ne ridica sau ne coboara,imi vin in minte oamenii care au devenit nemuritori prin scrierile lor,prin operele pe care astazi le studiem in scoala,imi vin in minte zeci de descoperiri din fizica care sint de folos omenirii,inventii bazate pe studiu care ne fac viata usoara,din chimie,istorie,anatomie...Toti au studiat la vremea lor si daca sunt nemuritori e pentru ca au iubit cartea. Nu cred ca cineva ar putea spune ca exagerez cand vorbesc astfel despre importanta cartilor,iar daca ar facio..cred ca ar fi vorba de o persoana fara prea multe aspiratii. Inchei prin a va spune mai convins ca oricand,ca unicul prieten care nu te va dezamagi niciodata este cartea.