Răspuns :
-2^n=(-2)^n, cand n este impar( n=2k+1, cu k in Z-multimea nr intregi)
In cazul cand n este par, n=2k, k apartine Z avem
-2^2k [tex] \leq [/tex] (-2)^2k=2^2k, stiind ca orice nr negativ la putere para va da un nr pozitiv.
Egalitate avem pentru k=0 adica 1=1.
Succes!
In cazul cand n este par, n=2k, k apartine Z avem
-2^2k [tex] \leq [/tex] (-2)^2k=2^2k, stiind ca orice nr negativ la putere para va da un nr pozitiv.
Egalitate avem pentru k=0 adica 1=1.
Succes!
- 2ⁿ = - 2ⁿ
(-2)ⁿ = ... ptr. n= numar par => (-2)ⁿ = 2ⁿ in acest caz -2ⁿ < (-2)ⁿ ;
ptr. n=nr.impar => (-2)ⁿ =-2ⁿ in acest caz -2ⁿ = -2ⁿ ;
(-2)ⁿ = ... ptr. n= numar par => (-2)ⁿ = 2ⁿ in acest caz -2ⁿ < (-2)ⁿ ;
ptr. n=nr.impar => (-2)ⁿ =-2ⁿ in acest caz -2ⁿ = -2ⁿ ;