Răspuns:
Explicație pas cu pas:
a) |x|=3
x1=-3 si x2=3
Deci S={-3,3}
b)|x|=0
cand modul din x este 0 atunci x este 0|x|
deci x=0
c) |x+1|=0
cand modul din x+1 este 0 atunci x+1 este 0
x+1=0 => x=-1
d)x=-rad2
asta nu este o ecuatie !
e) |x|-5=0
îl mutăm pe -5 in partea dreapta si îi schimbam semnul
|x|=5
x1=-5 si x2=5
deci S={-5,5}
f)2|x|=3
împărțim ecuatia cu 2
|x|=3/2
x1=-3/2 si x2=3/2
deci S={-3/2,3/2}
g)3|x|+1=0
păi ecuatia nu are solutie deoarece partea stanga a ecuației este întotdeauna >0
h)|x|=3|x|
mutăm expresia 3|x| in partea stanga si îi schimbam semnul
|x|-3×|x|=0
Avem |x|-3×|x|=-2×|x|
deci ne rămâne...
-2×|x|=0
Împărțim ecuatia cu -2
|x|=0
cand modul din x este 0,atunci x este 0
deci x=0