Răspuns :
Cratima , ca semn de punctuatie , are rostirii intr-o singura silaba a doua parti de vorbire diferite. (valabila pentru majoritatea cazurilor)
Inversiuni:
''nceta-va'' - normal este va inceta
''inima numai''- normal este numai inima
da-mi.
Cratima ,ca semn de puntuatie , are rolul de a despartii doua parti de vorbire diferite : verbul da de pronumele mi. De asemenea aceasta le uneste fonic
ce-oi
Cratima , ca semn de punctuatie , are rolul de a despartii doua parti de vorbire diferite : pronumele relativ ''ce'' de verbul ''oi''. De asemean aceasta le uneste fonic iar grafic le desparte.
sa-mi
-desparte doua parti de vorbire diferite (exact ca mai sus dar iti dau una noua )
Cratima are rolul elidarii vocalei î
inima-nceta-va
Cratima uneste fonic trei parti de vorbire diferite
bata-n
Cratima elideaza vocala î
de-a
Cratima are rolul de a unii fonic doua parti de vorbire iar grafic de a le despartii
Desparte prepozitia de verbul auxiliar
Inversiuni:
''nceta-va'' - normal este va inceta
''inima numai''- normal este numai inima
da-mi.
Cratima ,ca semn de puntuatie , are rolul de a despartii doua parti de vorbire diferite : verbul da de pronumele mi. De asemenea aceasta le uneste fonic
ce-oi
Cratima , ca semn de punctuatie , are rolul de a despartii doua parti de vorbire diferite : pronumele relativ ''ce'' de verbul ''oi''. De asemean aceasta le uneste fonic iar grafic le desparte.
sa-mi
-desparte doua parti de vorbire diferite (exact ca mai sus dar iti dau una noua )
Cratima are rolul elidarii vocalei î
inima-nceta-va
Cratima uneste fonic trei parti de vorbire diferite
bata-n
Cratima elideaza vocala î
de-a
Cratima are rolul de a unii fonic doua parti de vorbire iar grafic de a le despartii
Desparte prepozitia de verbul auxiliar