👤

-4supra9 +5supra11+4supra9+(un intreg 6supra11)

Răspuns :

-4/9+5/11+4/9+17/11=
-4/9+4/9=0 deci ramane 5/11+17/11=22/11=2
[tex]- \frac{4}{9} + \frac{5}{11} + \frac{4}{9} + 1 \frac{6}{11} [/tex]
amplificam prima fractie cu 11 a doua cu 9 a treia cu 11 iar a patra o lasi asa 
si ne da .... 
[tex]- \frac{44}{99} + \frac{45}{99} + \frac{44}{99} + \frac{17}{11} [/tex] 
si amplificam pe a patra cu 9 pentru a ne da 99 si a avea acelasi numitor toate ... 
[tex] -\frac{44}{99} + \frac{45}{99} + \frac{44}{99} + \frac{153}{99} [/tex]
-44+45+44+153
= 45+153
= 198
sper sa-ti fie de folos