👤
a fost răspuns

Imi spuneti Regula de 3 simpla cum se face pas cu pas? Va rog...^^

Răspuns :

Didi27
In primul rand , dupa cum sugereaza si denumirea , trebuie sa cunosti 3 date si sa vrei sa o afli pe a patra. De exemplu, stii ca un kilogram de mere costa 5 lei si vrei sa afli cat costa 5 kg de mere sau cate kg de nere poti cumpara de x lei. Foarte important e cum asezi termenii , kg sub kg , lei sub lei.
1kg de mere.......5 lei
5kg de mere......x lei
sau 1kg de mere.......2 lei
xkg de mere .....7 lei
Acestea sunt doar exemple pentru a te face sa intelegi. Nu stiu dce clasa esti asa ca nu intru in proportii. Insa poti trage o linie sub mere si una sub pret si pot devenii fractii cu = intre ele.
1kg/5kg=5lei/x lei . Sunt pe aplicatia de pe telefon si nu pot pune exact bara de fractie , imi pare rau. cert e ca inmultesti pe diagonala si dupa scoti necunoscuta. Am atasat si o poza cu sagetile, poate intelegi asa . De asemenea am constfyit si alte exemple pe care o sa ti le asez. Sper din tot sufletul ca ai inteles cat de cat si sa nu uiti ca trebuie sa faci exercitii , altfel nu vei intelege. Uite cateva exercitii pe care sa le faci singur si daca ai vreo nelamurire , imi poti trimite oricand mesaj si atat cat pot si eu , te voi ajuta cu mare drag ! Succes in continuare !
Vezi imaginea Didi27