👤
a fost răspuns

Scrie un scurt text (5-7 propoziti) in care sa descri anotimpul toamna.

Răspuns :

Toamna
Ma uit pe geam..... si admir  frunzulitele multicolore care cad din copaci , iar vantul le imprastie. Ma gandesc , oare Zana Toamna isi doreste asta : sa cada frunzele copacilor? 
Deodata , cad jos , iar un miros ciudat ma adoarme. Trezindu-ma observ ca sunt in alta lume , unde sunt numai copaci , numai flori , numai mere, pere si gutui . Era minunat : Vantul adia usor , mirosul florilor ma coplesea , iar merele si perele imi faceau pe plac.Zana Toamna , se apropie spre mine .Ea imi spuse ca si ea ar vrea sa schimbe toamna. Ar vrea sa-i dea culori vesele.Dar nimeni nu-i permite .
Ma trezesc brusc , in camera mea , si imi dau seama , ca totul a fost un vis .Atunci , am realizat ca toamna e f.importanta , si ca Zana Toamna isi doreste si ea sa-si schimbe propriul anotimp!
Sper ca te-am ajutat !
Anotimpul toamna este unul dintre frumoasele anotimpuri de care are parte orice persoana fericita!
Toamna inspira la sentimente de contemplare( de meditatie,adica),de profunzime a gandurilor si caldura sufleteasca mai ales in zilele ploioase ,specifice acestui anotimp,cand cugetele iti zboara prin minte in fiecare moment al sinfoniei codrului dansand sub amprenta vantului.
Culorile aurii , cenusii si aramii in care se preschimba copacii din natura reliefeaza ideea de pictograma a realitatii in care toamna este propriul artist cu pensula in mana de catifea.Mireasma prezenta peste tot in aer face ca animalelor sa le fie dor de un somn dulce de care vor avea parte pe timpul antimpului ascendent , iarna.
Orice om ar trebui sa indrageasca acest anotimp deaorece orice privilegiu pe care toamna il aduce ,precum fructele pieptanate mereu de un usor ropot  al ploii continue , are rolul de a amplifica zilele libere si pline de farmec.