Răspuns :
f `(x)=[2x*(x+1)-x²]/)(x+1)²=(x²+2x)/(x+1)² x=/=-1
Numitorul e un numar la patrat deci strict pozitiv.=>`semnul e dat de numarator
x²+2x=0 x1=-2 x2=0
Conf regulii semnului pt functia de grd 2 pt x∈(-∞ -2)U(2, ∞) numaratorul e strict pozitiv , deci f `(x)>0.=>f(x) este crescatoare strict
x∈[-2 -1)U(-1 , 2] numitorul e negativ .deci si f `(x) negativa.Atunci f(x) este crescatoare
Numitorul e un numar la patrat deci strict pozitiv.=>`semnul e dat de numarator
x²+2x=0 x1=-2 x2=0
Conf regulii semnului pt functia de grd 2 pt x∈(-∞ -2)U(2, ∞) numaratorul e strict pozitiv , deci f `(x)>0.=>f(x) este crescatoare strict
x∈[-2 -1)U(-1 , 2] numitorul e negativ .deci si f `(x) negativa.Atunci f(x) este crescatoare