Răspuns :
avand in vedere ca sub radical ai acelasi numar, pur si simplu le aduni
√3+2√3+7√3-5√3=
3 r3 +7r3-5r3=
10r3-5r3=
5r3
√3+2√3+7√3-5√3=
3 r3 +7r3-5r3=
10r3-5r3=
5r3
Avem acelas numar sub radical(3),atunci vom aduna/scadea ca si cum nu am avea radical,radicalul ramane acelas,numerele din fata lor se aduna/scad.
[tex] \sqrt{3} +2 \sqrt{3} +7 \sqrt{3} -5 \sqrt{3} =3 \sqrt{3} +2 \sqrt{3} \\ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~=5 \sqrt{3} [/tex]
[tex] \sqrt{3} +2 \sqrt{3} +7 \sqrt{3} -5 \sqrt{3} =3 \sqrt{3} +2 \sqrt{3} \\ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~=5 \sqrt{3} [/tex]