Răspuns :
* calculam numitorul comun... adica c.m.m.m.c.[6;8;4]=24
** inmultim ecuatia cu numitorul comun ...
vom avea: 4*(3-2x)+3*(3+x)=6*(3-4x)+24x
*** eliminam parantezele , prin efectuarea inmulirilor ...
12-8x + 9+3x = 18-24x + 24x
**
** ordonam ecuatia si restrangem termenii asemenea ...
-8x+3x = 18 - 12 - 9
- 5x = - 3 => x = (-3)/(-5) = 3/5 = 0,6
** inmultim ecuatia cu numitorul comun ...
vom avea: 4*(3-2x)+3*(3+x)=6*(3-4x)+24x
*** eliminam parantezele , prin efectuarea inmulirilor ...
12-8x + 9+3x = 18-24x + 24x
**
** ordonam ecuatia si restrangem termenii asemenea ...
-8x+3x = 18 - 12 - 9
- 5x = - 3 => x = (-3)/(-5) = 3/5 = 0,6
aducem la acelasi numitor comun care este 24
12-8x+9+3x=18-24x+24x
12+9-18=-24x+14x+8x-3x
3=5x
x=3/5
x=0,6
12-8x+9+3x=18-24x+24x
12+9-18=-24x+14x+8x-3x
3=5x
x=3/5
x=0,6