👤
a fost răspuns

Care sunt modurile de expunere prezente in fragment si care este rolul acestora?(sunt 3 moduri)
Fragmentul este:
Printre cei mai chiulangii dintre colegii nostri din clasa a 6-a era Simulescu,un baiat slabut si blond,care nu stia ce motive sa mai inventeze ca sa fie ascultat din banca!De obicei,profesorii,cand ne examinau,ne scoateau la catedra.Simulescu era pregatit rareori,si cum avusese prilejul sa se convinga ca suflatul este cu atat mai eficate cu cat este mai aproape de colegul binevoitor,se hotarase ca,macar la cateva materii,sa faca in asa fel ca sa fie ascultat numai din banca.Vazand ca.i merge bine si ca fratii ii suflau constiincios,s.a compacut in situatia creata si aproape doua luni de zile a fost examinat la toate materiile din banca!Ramasese stabilit ca.si luxase piciorul drept din genunchi,ca era strans bandajat intrucat profesorul-doctor Amza Joanu hotarase ca nu este ceva prea grav dar ca va trebui sa stea asa cel putin o luna,adica pana se incheia situatia pe trimestrul al doilea!Toti profesorii il intrebau pe Simulescu daca este pregatit,fara sa se astepte la un raspuns afirmativ si dispusi sa.l examineze cand va voi el.Erau insa cat se poate de impresionati cand aflatu ca bietul baiat,desi bolnav,a pregatit totusi lectiile si.l ascultau cu cea mai mare indulgenta.Asa ca,in scurta vreme colegul Simulescu Valeriu isi indreptase notele aproape la toate materiile.Mai ramasesera istoria si chimia.Simulescu nu mai invata nimic,raspundea in mod automat tot ce i se sufla,fara sa mai treaca ceva prin prisma judecatii lui.Pentru el orice raspuns venit din spate era bun si.i da drumul ca sa scape mai repede.Ii venise randul sa.l asculte tot din banca bineinteles.In spate lui Simulescu ma facusem mic si nevazut ca sa ii pot sufla cat mai bine.Profesorul Costin,fusese elevul lui Iorga.Dupa primele intrebari la care Simulescu a raspuns struna,dirijat de mine,profesorul i.a pus urmatoarea intrebare:
-Cine nu era crestin in vremea aceea?(ne aflam in Evul Mediu)
Si cum Simulescu astepta cu nerabdrare raspunsul din spate ce mi.a vebit nu siu ca i.am suflat suierator abia stapanindu.mi un ranjet mefistofelic la gandul celor ce aveau sa urmeze.
Va multumesc