👤
a fost răspuns

Acum este timpul sa scrii o poezie. Transforma textul dat in versuri. ( Charles Perrault, Cele trei dorinte) textul urmator: pag 19 ex 5 Jurnal de vacanta clasa 6
Trăia odată un cinstit tăietor de lemne, care era căsătorit cu o femeie frumoasă şi inteligentă. Dar, din nefericire, erau săraci şi îşi invidiau vecinii pentru bogăţia lor.
– Vai, ce fericiţi am fi fost dăcă am fi avut măcar jumatate din ce au ei, suspină femeia.
– Ce bine ar fi dacă ar exista duhuri bune, care îndeplinesc toate dorinţele! exclamă soţul.
În acea zi, tăietorul de lemne merse în pădure, ca de obicei, alese un copac cu înfăţişare frumoasă, ridică toporul şi lovi cu putere trunchiul. În acel moment, un fulger brăzdă cerul şi în mijlocul acelei spendori apăru o creatură ciudată. Tăietorul de lemne, luat prin surprindere, căzu în genunchi:
– Ridică-te! porunci o voce. Sunt Jupiter, zeul fulgerului. Am auzit plângerile tale şi am venit să îţi îndeplinesc trei dorinţe, însă doar trei, nu mai multe.

Răspuns :

Taietor iscusit cu o sotie asa cum multi si.ar fi dorit.Cu toate astea erau mereu amarati pe vecinii avuti.De ar fi avut macar un gram din fericirea unui dusman,Dar nici duhurile nu ii mai urmareau .. iar dorintele lor nu se indeplineau..In padure taietorul lovi trunchiul unui frumos copac cu toporul.Un fulger rece nascu o fiara ce prin fata ochilor ii trece.Ingenunchiat taietorul s.a inchinat.. Dar fiara ii spune ca el e jupiter , fiul unui mare zeu.. ii porunceste sa se ridice caci a venit sa ii stearga din suflet o cicatrice.. trei dorinte ii va indeplinii iar taietorul multumit va murii..