👤

Ajutor dati-mi, la o poezie de al lui Mihai Eminescu mesajul poeziei,ziceti-mi si poezia cum se numeste...Rapid da-ti raspunsul dau multumesc si fundita

Răspuns :

Poezia Lacul-de  Mihai Eminecu

Poezia Lacul scrisa de marele scriitor Mihai Eminescu apartine genului liric,gandurile si sentimentele fiin exprimate in mod direct prin intermediul eului liric.In prima strofa a poeziei ne este prezentat cadrul natural "lacul fiind locul in care va avea loc intalnirea dintre cei doi amorezi"lacul codrilor albastru/nuferi galbeni il incarca.In strofele 2,3,4 ne este prezentata dorinta arzatoare a eului liric de a se intalnii cu iubita sa.Sunt prezente marci ale eului liric:pronume poersonale "eu ,-mi si verbe la persoana 1 singular"trec si ascult".fiindune prezentat un vis de iubire dintre eul liric si iubita.In ultima strofa a poeziei eul liric se trezeste la realitate dandu-si seama ca visul de iubire a luat sfarsit"dar nu vine...singuratic/in zadar suspin si sufar.Cele 2 mari nteme ale poeziei sunt iuburea  si natura.Din poezie se desprind sentimente de tristete si melancolie.Poezia este structurata in 5 strofe a cate 4 versuri,rima este variata iar ritmul trohaic.Din cele prezentate si argumentate mai sus reiese masajul poeziei Lacul scrisa de Mihai Eminescu.