Răspuns :
-Salut Ionuț....Ce mai faci?
-Ee,salut Costin....nu prea bine....trebuie sa învăț pentru corijențe. E bine de tine ca ești cel mai deștept din clasă, nu?! Mi-as dori si eu sa fiu ca tine!
-Serios?! Vrei sa fii ca mine..ești gelos pe mine?! Nu pot sa cred....tot timpul acesta am crezut ca nimeni nu vrea sa vadă tot,sa înțeleagă tot,dar m-am înșelat. Păi as putea sa te ajut cu aceste teste,dar cu o condiție: sa ma înveți cum e sa fii popular.
-Bineînțeles.. as fii foarte fericit daca ai face așa ceva.
-Ok,ne-am înțeles.
-Când e prima ora,"profesore"?
-Pai eu as putea chiar acum daca nu e prea devreme pentru tine.
-Nu,este in regulă. Unde stam?
-Poti veni la mine.
-Bine.Hai!
Costin-> subst. propriu genul masculin
(poti) veni-> verb infinitiv,pers. a 2-a
deștept->adj.,se acorda in gen,nr,si caz cu subst. clasă (feminin,sg,Ac.), f.s de C.C.L
mine->pronume personal,forma neaccentuata,pers. 1,nr.sg,cazul Ac.,f.s.de C.D.
prima-> numeral ordinal adverbial
-Ee,salut Costin....nu prea bine....trebuie sa învăț pentru corijențe. E bine de tine ca ești cel mai deștept din clasă, nu?! Mi-as dori si eu sa fiu ca tine!
-Serios?! Vrei sa fii ca mine..ești gelos pe mine?! Nu pot sa cred....tot timpul acesta am crezut ca nimeni nu vrea sa vadă tot,sa înțeleagă tot,dar m-am înșelat. Păi as putea sa te ajut cu aceste teste,dar cu o condiție: sa ma înveți cum e sa fii popular.
-Bineînțeles.. as fii foarte fericit daca ai face așa ceva.
-Ok,ne-am înțeles.
-Când e prima ora,"profesore"?
-Pai eu as putea chiar acum daca nu e prea devreme pentru tine.
-Nu,este in regulă. Unde stam?
-Poti veni la mine.
-Bine.Hai!
Costin-> subst. propriu genul masculin
(poti) veni-> verb infinitiv,pers. a 2-a
deștept->adj.,se acorda in gen,nr,si caz cu subst. clasă (feminin,sg,Ac.), f.s de C.C.L
mine->pronume personal,forma neaccentuata,pers. 1,nr.sg,cazul Ac.,f.s.de C.D.
prima-> numeral ordinal adverbial