Pentru primul corp scriem ca greutatea e egala cu forta elastica, si aflam constanta k:
[tex]m_1g=kx_1\ \ \ \ \to \ \ \ \ \ k=\dfrac{m_1g}{x_1}[/tex]
Pasul 2 ar fi sa aflam masa celui de-al doilea corp: [tex]m_2=\rho V[/tex]
Apoi facem acelasi lucru ca la primul corp si aflam alungirea a doua:
[tex]m_2g=kx_2 \ \ \ \to \ \ \ \ \rho Vg=\dfrac{m_1g}{x_1}x_2\ \ \ \ \to \ \ \ \ x_2=\dfrac{\rho Vx_1}{m_1}[/tex]
Date:
[tex]m_1=2\\ x_1=0,04\\ \rho =600\\ V=\frac{1000}{1000000}=0,001[/tex]
Ti-am transformat datele in S.I.
Trebuie doar sa mai faci calculul.