Răspuns :
O mica precizare inainte. Eu acum scriu codul de pe un calculator x64 pe 64 de biti. Atunci, valoarea mea de int este pe 32 de biti. Pentru ca numerele intregi sunt pe valori negative si pozitive, asta inseamna ca la mine pentru pozitiv acopera pana la 2^31 adica vreo 2 miliarde si ceva. De aceea la prima problema a mers sa pun int ca era pana la milioane. Dar daca ai calculator cu x32 procesor pe 32 biti, int este de fapt pe 16 biti, deci ar trebui folosit long int, in loc de int.
Aici observi ca este pana la 10.000, deci iti trebuie 16 biti. De aceea, in codul meu, o sa vezi ca dau tipul "short int" valorilor date Daca tu ai pe 32 de biti, va trebui sa lasi "int". Sau poti sa lasi si asa, nu stiu daca isi dau seama, dar ti-am facut prezentarea asta scurta ca sa intelegi logica din spatele acelor limitari de valori:
In cod, o sa vezi si un break: acel break practic opreste citirea cand intalneste prima valoare impara(care are restul impartirii la 2=1) Atunci inseamna ca nu mai are rost sa mai citeasca, ca stie deja ca raspunsul va fi NU. Dar tu poti sa adaugi numere in continuiare bineinteles:
#include <iostream>
using namespace std;
int main(){
short int x;
int n,sw=0;
cout<<"Introduceti nr de elemente din sir: ";
cin>>n;
cout<<"Introduceti elementele sirului: ";
while(n>0){
cin>>x;
if(x%2==1){
sw=1;
break;
}
n--;
}
if(sw==0){
cout<<"DA";
}
else{
cout<<"NU";
}
return 0;
}
Aici observi ca este pana la 10.000, deci iti trebuie 16 biti. De aceea, in codul meu, o sa vezi ca dau tipul "short int" valorilor date Daca tu ai pe 32 de biti, va trebui sa lasi "int". Sau poti sa lasi si asa, nu stiu daca isi dau seama, dar ti-am facut prezentarea asta scurta ca sa intelegi logica din spatele acelor limitari de valori:
In cod, o sa vezi si un break: acel break practic opreste citirea cand intalneste prima valoare impara(care are restul impartirii la 2=1) Atunci inseamna ca nu mai are rost sa mai citeasca, ca stie deja ca raspunsul va fi NU. Dar tu poti sa adaugi numere in continuiare bineinteles:
#include <iostream>
using namespace std;
int main(){
short int x;
int n,sw=0;
cout<<"Introduceti nr de elemente din sir: ";
cin>>n;
cout<<"Introduceti elementele sirului: ";
while(n>0){
cin>>x;
if(x%2==1){
sw=1;