Răspuns :
Am de realizat o fișă de lectură ./ Telefonul public funcționează cu fisă.(monedă) /Mi s-a deschis geanta în autobuz./ Mașina mea e pe jantă,a trebuit împinsă pâna la service.( dezumflat cauciucul) /M-a primit glacial.(rece)/ La geografie am învățat despre lacuri glaciare./La istorie am lacune la anumite lecții.( goluri în cunoștințe)./Tot la geografie am învățat despre lagune./Pentru un referat bun trebuie înglobate toate cunoștințele pe care le ai despre acest subiect.(adunate)/ A murit înglodat în datorii.(datornic) /Vreau să-mi transcrii acest text literal ( cuvânt cu cuvânt )./ Baltagul este o operă literară a lui Sadoveanu./ Nu e lizibil cum scrii ( nu e citeț)./S-a schimbat în mod vizibil ( ușor de observat)./Mi-
ai murdărit mocheta(covorul)./Am elaborat macheta proiectului./El este miner( muncitor în subteranul minei)./Acela e un teren minier./Monahul trăiește la mănăstire(călugărul)./Monarhului i se mai spune rege./E un obiect opac(nu se vede prin el)./Inelul meu are o piatră de opal( piatră prețioasă).
ai murdărit mocheta(covorul)./Am elaborat macheta proiectului./El este miner( muncitor în subteranul minei)./Acela e un teren minier./Monahul trăiește la mănăstire(călugărul)./Monarhului i se mai spune rege./E un obiect opac(nu se vede prin el)./Inelul meu are o piatră de opal( piatră prețioasă).