👤

Realizati o povestire(basm) in care probesorul sa aiba rol principal pozitiv sau negativ reliefat prin actiunile sale.
Trebuie sa aiba un final fericit(fortele binelui triumfa)

Răspuns :

Incepuse scoala printeselor si printilor. Aveau un nou profesor de istorie care se comporta ciudat. Asculta mereu ce vorbeau ceilalti copii , in special printesa. Profesorul i-a dat detentie printesei, fara nici un motiv. Atunci , cand au ramas singuri , a capturat-o pe printesa , aducand-o in turn. Cand printul a intrat in sala de detentie, nimeni nu mai era acolo. Si-a dat seama ca defapt profesorul era un ajutor de-al Zmeului. S-a dus in turn,unde stia ca a ascuns-o. S-a luptat cu Zmeul , dar profesorul a fugit de frica. A gasit-o pe printesa si au trait fericiti pana la adanci batraneti,fara ca cineva sa ii mai deranjeze. Binele a invins , Zmeul si falsul profesor disparand.
            Odata de mult pe cand lumea era bucuroasa de lumea care se satisfacea intr-un mod diferit incepu scoala. Copii erau foarte fericiti. Era intr-un oras mic si indepartat de aceste meleaguri, dar lumea era fericta. Acel oras se numea Parstel.
          Incepu scoala asa ca trebuia sa mearga la scoala. Orele parcurgeau minunat, profesorii ereu intelegatorii. Dar odata cand copii erau la ora de romana li se pareau ca profesorul era c-am ciudat, fiindca il vedea cu totul si cu totul abatut. Nu prea vorbeau la ora lui, fiindca se vedea in ochii lui mari ca ascunde ceva dar nimeni nu stia ce. Copii erau foarte curiosi sa afle ce sa intampla cu acest profesor. Odata dupa scoala doi baieti mai mari din scoala au plecat dupa profesor ca sa desluseasca misterul profesorului ciudat care era rece la vorba si la faptul in care se purta. Cu ochii mari si intunecosii, inalt si inchis la fata, slab dar foarte inchis in el. Baietii l-au urmarit pana la el acasa. Acolo au asteptat cateva ore bune dar nu plecase fiindca erau foarte curiosi. Deodata profesorul pusesse niste lumanarii in toata sufrageria si deschidea o carte foarte mare si foarte veche. Pe ea scria '', Açın açın ve tekrar gerçekleşecek . Karanlık ve korkmuş ruh , benim hedefe ulaşmak sizin bakış önlemek ve benim için  yer sür!'' Aceasta incantatie insemna ceva ce copii nu stiau era intr-o limba pe care nu prea o cunosteau la varsta lor era in turca, si se traducea astfel ''Deschida-te, deschida-te si ia-ti din nou locul. Suflet inchis si inspaimantat, fereste-ti privirea si condu-ma la locul meu pentru a-mi atinge scopul!
Atunci in acel moment se deschise-se un portal care era plin de culori care parca faceau o intreaga constelatie. Baieti se furisara in casa dupa ce profesorul lui intra pe portal, dar inainte ca portalul sa se inchiga baietii intrara cu el. Era atat si atat de ciudat. Profesorul incepu a spune:
- Am ajuns care e problema?
- Domnule Frenk un asteroid de o marime foarte mare va zdrobii Pamantul nemailasand absolut nimic.
- Bine ca mi-ai zis.
       Profesorul se transforma intr-un erou. Baietii erau la mare distanta asa ca profesorul nu-i vazuse. Cand asteroidul se apropie profesorul s-a dus si la distrus facndul bucatele mici de tot. Dupa baietii au incept sa tipe. Profesorul i-a vazut:
- Ce cautati voi aici?
- Ne pare rau domn profesor dar vroiam sa aflam secretul dimneavoastra.
- Nu-i nimic!
            In acel moment portalul se deschise iar profesorul se transforma la loc:
- Ce-ai ace ati facut a fost foarte tare!
- Acum stiti ca trebuie sa va sterg memoria din timpul in care ma-ti urmarit.
- De ce?
- Fiindca acest secret trebuie sa fie secret.
- Bine!
        Dupa ce  le-a sters memoria baietii se trezise la scoala  cum nimic nu s-ar fi intamplat. Profesorul ramasese unc erou care a salvat Pamantul de la moarte. Si-am incalcat pe-o sa si v-am spus povestea asa!