👤

scrieti o compunere dupa proverbul " La pomul roditor sa nu mergi cu sacul"

Răspuns :

Intr-o zi era un om sarac pe strada . Pe langa el a trecut un om bine , imbracat la costum , cu cravata si o servieta in mana , intrebandu-l :  
-Omule , tu chiar nu ai nimic ? Nici  casa , nici masa ?
-Nu am nimic , d-le . I-a raspuns saracul
Atunci omul bogat s-a mirat foarte tare  , si a facut cunostinta cu el.
-Pe mine ma cheama Constantin , air toata familia mea a murit intr-un accident rutier.Spusese saracul.
La aceste vorbe , bogatul ii spuse ca pe el il cheama Alexandru si ca este foarte intristat de povestea lui.Apoi il roaga sa urce in masina lui luxoasa pentru a merge sa manance ceva la un restaurant.Dupa a mers si i-a cumparat o multime de haine , iar a doua zi a cautat o casa pentru el si l-a mutat acolo. Omul era foarte fericit pentru ca avea atatea lucruri. Bogatasul l-a lasat in casa lui si i-a dat cativa bani , pentru a-i ajunge macar o luna-doua.
Dupa ce a plecat , omul sarac , mai bine zis cel bogat , fostul sarac s-a dus in oras si a cheltuit toti banii pe care ii avea de la Alexandru , iar in urmatoarea zi s-a dus acasa la el si l-a rugat sa ii mai dea bani . Pentru ca Alexandru era un om cuviincios , i-a mai dat inca pe atati bani pe cat i-a dat ziua trecuta . 
Constantin a facut aceeasi chestie si cu banii ceilalti , si iar s-a dus sa-i ceara.A facut acest lucru 2 saptamani la rand... A treia saptamana omul bogat nu mai suporta , pentru ca a cheltuit o multime de bani cu el, si inca mai vrea, iar cand a aparut Constantin acasa la el i-a spus ca nu o sa ii mai dea , deoarece cheltuie prea multi bani intr-o zi...Constantin a facut mare scandal , spunand:
-De ce m-ai mai ajutat , daca acum nu ma mai ajuti? Asa se face?
Penru vorbele astea Alexandru l-a trimis acasa  , iar a doua zi s-a dus si a demolat casa si i-a luat toate hainele si i le-a pus pe foc , sa arda...
    Constantin era foarte suparat... si incepea sa-l linguseasca , insa Alexandru a plecat si si-a vazut de treaba.
  Peste 2 ani , Alexandru trece pe langa Constantin , vazandu-l sarac , sarac , si s-a facut ca nici macar nu l-a observat..

Sper ca te-am ajutat :)) Am facuto in graba.