👤
Dimoneu333
a fost răspuns

Defineste-ti starea postlectorala: Ce ai vazut,Ce ai simtit,Ce ai auzit...! Poezia:Scrisoare de Ana Blandiana...Va rog urgent dar sa fie corect dau coroana

Răspuns :

In aceasta poezie, citind-o, am vazut un baietel modest si grijuliu cu familia sa, ce-i scrie o scrisoare mosului. Presupun ca Niculita, copilul ce-i adreseaza aceasta scrisoare Mosului, dataorita limbajului folosit, este un baietel mititel cu vise si sperante. Deasemenea el este inimos caci, la sfarsitul poeziei, acesta isi aminte de Danut ce sta trist si plange si ii cere Mosului sa-i aduca si lui un covrig. In concluzie am ajuns la parerea ca Niculita este un copilas modest, inimos, pozitiv si inocent. Mie unul aceasta poezie imi tranzmite o stare de tristete, gandindu-ma la baietelul ce isi pune spenranta in Mos Craciun ca-i va ajuta pe ceilalti si tocmai aceasta inocenta a sa ma face sa ma simt confuz si, in acelasi timp ma duce intr-o stare de agonie... La prima bedere, poezia pare vesela, dar, stand sa descifrez textul am inteles ca Niculita era afectat de ceea ce se intampla in jurul lui si simtea sa-i scrie o scrisoare Mosului ,,mai inainte" pentru a rezolva problemele celor din jur.