Răspuns :
Sfaturi pentru parinti:
Tratati copii ca pe niste persoane responsabile, respectându-le personalitatea.
Prin negocieri si motivare se pot obtine de la copii rezultate mai bune decât cu certuri sau bataie.
Nu neglijati comunicarea, dar nu fortati copilul sa va spuna ceea ce are pe suflet, ci lasati-l sa vina singur spre voi.
Aveti rabdare cu ei si nu uitati perioada in care ati fost voi insiva copii, comportati-va cu ei asa cum v-ar fi placut sa se comporte parintii vostri, la rândul lor.
Nu uitati ca daca vreti sa va respecte, trebuie sa-i respectati.
Sfaturi pentru copii:
Nu uitati ca parintii va iubesc si puteti conta pe ei in orice circumstanta.
Gânditi-va ca meseria de parinte se invata cu timpul, si nu va asteptati ca ei sa se comporte intotdeauna ca niste eroi.
Gânditi-va la ei, la munca si nevoile lor, la stresul pe care il indura, si incercati sa nu le faceti prea multe probleme.
Ajutati-va parintii cu tot ceea ce puteti face, au cu siguranta mare nevoie.
Tratati copii ca pe niste persoane responsabile, respectându-le personalitatea.
Prin negocieri si motivare se pot obtine de la copii rezultate mai bune decât cu certuri sau bataie.
Nu neglijati comunicarea, dar nu fortati copilul sa va spuna ceea ce are pe suflet, ci lasati-l sa vina singur spre voi.
Aveti rabdare cu ei si nu uitati perioada in care ati fost voi insiva copii, comportati-va cu ei asa cum v-ar fi placut sa se comporte parintii vostri, la rândul lor.
Sfaturi pentru copii:
Nu uitati ca parintii va iubesc si puteti conta pe ei in orice circumstanta.
Gânditi-va ca meseria de parinte se invata cu timpul, si nu va asteptati ca ei sa se comporte intotdeauna ca niste eroi.
Gânditi-va la ei, la munca si nevoile lor, la stresul pe care il indura, si incercati sa nu le faceti prea multe probleme.
Ajutati-va parintii cu tot ceea ce puteti face, au cu siguranta mare nevoie.
Sfaturi ... nu-mi permit, ci doar ceea ce aş face eu imediat, aflată pe rând în rolul de copil, în rolul de părinte, eu aş oferi:
1. dragoste necondiţionată;
2. răbdare;
3. timp;
1. dragoste necondiţionată;
2. răbdare;
3. timp;