👤
a fost răspuns

Alcatuieste propozitii despre schimbarile petrecute toamna,in viata plantelor si a animalilor.!

Răspuns :

1.Frunzele isi schimba nuanta,primind diferite culori (ca de ex. galben,portocaliu si maro inchis).
2.Toamna este momentul in care sursele de hrana se imputineaza.
3.Cand temperatrura scade,pestii si broastele se retrag pe fundul apei.
4.Animale diferite incep sa hiberneze.Ca de exemplu:ursul.In aceasta perioada,ursul
 acorda aproape tot timpul sau zilnic toamna pentru a se hrani.
5.Unele pasari emigreaza(adica,pleaca in tarile calde),iar altele infrunt iarna.
6.
Pasarile navigheaza dupa pozitia soarelui, a lunii si astelelor si stiu intotdeauna unde sa se intoarca. 
7.Toamna regasim multe tipuri de plante.Aici amintim:''
Regina Noptii'',''Crizantema ''.''Brandusa de toamna''.e.t.c

*Sper ca te-am ajutat :* 

Frunzele isi schimba nuanta,primind mai multe culori ( galben portocaliu, roscat )                                                                                                                                       Toamna este momentul in care sursele de hrana se imputineaza.                         Cand temperatura scade, pestii si broastele se retrag pe fundul apei.                  Animalele diferite incep sa hiberneze.                                                                       Toamna regasim multe tipuri de plante.                                                                     Pasarile navigheaza dupa, pozitia soarelui, a luminii si a stelelor, si stiu intotdeauna unde sa se intoarca