Răspuns :
[tex] \frac{2 }{3} ( \frac{2}{3}x + \frac{2}{3} )= 2 [/tex]
Amplificam fiecare fractie si rezultatul cu ''3'' , fiindca este o egalitate
[tex]6(6x+6) = 6 \\ 36x+36=6 \\ 36x=6-36 \\ 36x=-30 \\ x= - \frac{30}{36 } [/tex]
numaratorul se elimina si raman doar numitorii. ''6'' se inmulteste cu fiecare din paranteza , apoi se trec cifrele cu litera de cei fara litera cu semn schimbat.
Sper ca te-am ajutat.
Amplificam fiecare fractie si rezultatul cu ''3'' , fiindca este o egalitate
[tex]6(6x+6) = 6 \\ 36x+36=6 \\ 36x=6-36 \\ 36x=-30 \\ x= - \frac{30}{36 } [/tex]
numaratorul se elimina si raman doar numitorii. ''6'' se inmulteste cu fiecare din paranteza , apoi se trec cifrele cu litera de cei fara litera cu semn schimbat.
Sper ca te-am ajutat.