Răspuns :
Dicomes înotă către Marea Neagră. Acolo s-au născut și el, și Ursula. Înota cu energie întreită. Stoluri de peștișori se fereau în lături, îngrozindu-se de namila asta ce trecea în mișcare vertiginoasă
- Mi-e dor de tine, Ursula.
- Și mie Dic.
- Te-am căutat atîta vreme, Ursula.
- Și eu. Eram sigură însă că Dic e un delfin deștept, nu face prostii și se întroarce cu bine la cîrdul său.
- Mă gîndeam la tine mereu, Ursula.
- Și eu mă gîndeam la tine, Dic.
- Iar Zbrog mi-a spus că te-au prins niște pescari.
- O fi o presimțire rea, Dic. Însuși Zbrog a căzut aseară sub harpon. L-am văzut cînd te căutam pe tine în Mediterană, Dic.
- Ucis?
- Murind. Se uită la mine și plîngea.
- Păcat de Zbrog. A fost un băiat îndrăzneț.
- Îți închipui prin ce groază am trecut! Doar aceeași nenorocire se putea întîmpla și cu tine, Dic.
- Eram în altă mare, Ursula.
- Știu. Am aflat de la Nardus în ce ape te scalzi.
- Dorul, bată-l vina, m-a mînat.
- Ești un copil neastîmpărat, Dic.
- Te-ai supărat, Ursula?
- Fleacuri! Cu să mă supăr, dacă vreau să te văd cît mai repede?
- Mă simt nespus de fericit cînd îți aud vocea, Ursula.
- Și eu.
- Pînă se va lăsa cerul înstelat peste ape, voi fi lîngă tine, Ursula.
- Te aștept, Dic.
Dicomes se afla in Mare Neagra, locul natal al lui si al Ursulei si inoata energic printre pesti speriosi. Dicomes ii transmite Ursulei ca ii i-a fost foarte dor de ea, iar Ursula ii transmite acelasi lucru, apoi Dic adauga faptul ca a cautat-o mult. Ursula ii spune lui Dic ca si ea l-a cautat si ca fost sigura ca el nu va face lucrui necugetate si se va intoarce mereu la cardul lui. Apoi Dic ii marturiseste Ursulei ca s-a gandit mereu la ea si isi exprima teama ceea ce o determina pe Ursula sa ii marturiseasca faptul ca l-a vazut pe Zbrog murind in Mediterana, lucru care a intristat-o si impresionat- profund si, mai mult decat atat a ingrijorat-o pentru ca s-a gandit ca si Dic ar putea pati ceva asemanator. Insa Dic o a asigurat-o ca era in alta mare, cautand-o pe ea pentru ca ii era foarte dor, apoi a intrebat-o daca a necajit-o prin purtarea lui. Ursula i-a spus ca nu este suparata si ca ar vrea sa il vada cat mai repede. Dic ii promite Ursulei ca pana la lasarea intunericului va fi langa ea.
- Mi-e dor de tine, Ursula.
- Și mie Dic.
- Te-am căutat atîta vreme, Ursula.
- Și eu. Eram sigură însă că Dic e un delfin deștept, nu face prostii și se întroarce cu bine la cîrdul său.
- Mă gîndeam la tine mereu, Ursula.
- Și eu mă gîndeam la tine, Dic.
- Iar Zbrog mi-a spus că te-au prins niște pescari.
- O fi o presimțire rea, Dic. Însuși Zbrog a căzut aseară sub harpon. L-am văzut cînd te căutam pe tine în Mediterană, Dic.
- Ucis?
- Murind. Se uită la mine și plîngea.
- Păcat de Zbrog. A fost un băiat îndrăzneț.
- Îți închipui prin ce groază am trecut! Doar aceeași nenorocire se putea întîmpla și cu tine, Dic.
- Eram în altă mare, Ursula.
- Știu. Am aflat de la Nardus în ce ape te scalzi.
- Dorul, bată-l vina, m-a mînat.
- Ești un copil neastîmpărat, Dic.
- Te-ai supărat, Ursula?
- Fleacuri! Cu să mă supăr, dacă vreau să te văd cît mai repede?
- Mă simt nespus de fericit cînd îți aud vocea, Ursula.
- Și eu.
- Pînă se va lăsa cerul înstelat peste ape, voi fi lîngă tine, Ursula.
- Te aștept, Dic.
Dicomes se afla in Mare Neagra, locul natal al lui si al Ursulei si inoata energic printre pesti speriosi. Dicomes ii transmite Ursulei ca ii i-a fost foarte dor de ea, iar Ursula ii transmite acelasi lucru, apoi Dic adauga faptul ca a cautat-o mult. Ursula ii spune lui Dic ca si ea l-a cautat si ca fost sigura ca el nu va face lucrui necugetate si se va intoarce mereu la cardul lui. Apoi Dic ii marturiseste Ursulei ca s-a gandit mereu la ea si isi exprima teama ceea ce o determina pe Ursula sa ii marturiseasca faptul ca l-a vazut pe Zbrog murind in Mediterana, lucru care a intristat-o si impresionat- profund si, mai mult decat atat a ingrijorat-o pentru ca s-a gandit ca si Dic ar putea pati ceva asemanator. Insa Dic o a asigurat-o ca era in alta mare, cautand-o pe ea pentru ca ii era foarte dor, apoi a intrebat-o daca a necajit-o prin purtarea lui. Ursula i-a spus ca nu este suparata si ca ar vrea sa il vada cat mai repede. Dic ii promite Ursulei ca pana la lasarea intunericului va fi langa ea.