👤
a fost răspuns

Cum se face gf ox-oy al funcției x-3

Răspuns :

Deci avem f(x)= x minus 3
Gf ∩ cu 0x= A( x,0)                              Gf ∩ 0y= B( 0, f(x))
  f(x)= 0                                                          f(x)= 0 minus 3
x minus 3= 0                                                    f(x)= minus 3⇒ B( 0, minus 3).
x= minus 3⇒A( minus 3, 0)

C04f
Daca coeficientul lui x este pozitiv f(x) e crescaroare si semnul ei e - in stanga radacinii x=3, si + in dreapta radacinii. Aria triunghiului este semi produsul catetelor OA si OB.
Vezi imaginea C04f