👤
Vreauominune
a fost răspuns

va rog sa traduceti textul si va dau coroana si va dau 20 de puncte

Va Rog Sa Traduceti Textul Si Va Dau Coroana Si Va Dau 20 De Puncte class=

Răspuns :

Spidie
P.de Géo:  -Gilbert, vrei sa ne citesti tema ta despre Touraine, te rog?
Gilbert:      -Desigur, doamna! Iata:"Touraine este o regiune frumoasa din Franta situata in sud-vestul bazinului parizian.Este cunoscuta pentru podisurile ei nu prea fertile, acoperita de paduri si de preerii, si de asemeni pentru vaile alu...alu..aluviale prospere...
P.de Géo: - Aluviale, Gilbert, adica produse de aluviuni,aluviunilor râurilor si ale Loarei. Unde ai cautat acest termen, Gilbert?
Gilbert: -In Larousse (dictionar, enciclopedie), doamna. Dar il pronunt cu dificultate. Sa continui? Bine! La Touraine este o regiune foarte frumoasa, si o consideram considerata "gradina Frantei".
P.de Géo: - O consideram? Cine?
Gilbert: - Nu stiu, doamna! Am gasit asa in dictionar!Asta este tot, doamna!
P. -Asta e tot?Dictionarul tau mi se pare suspect de incomplet(nestiutor).
Cine mai vrea sa adauge ceva temei laborioase a lui Gilbert?
Maurice:  -Rabelais a denumit la Touraine "gradina Frantei". La Touraine este renumita si pentru viile sale, dar si pentru orasele si castelele sale.
Astfel, orasul Tours este o cetate romana care l-a avut pe Sfântul Martin ca evec( titlu religios).De asemenea, este patria lui Balzac.Si Chinon, in plus, unde Jeanne D'Arc l-a intâlnit pe Charles VII,si Amboise, cu castelul sau, unde a murit Leonardo da Vinci, si in plus, trebuie vorbit despre...
P.de Deo:  - Oprestete, Maurice, tu nu esti un dictionar, ci o adevarata enciclopedie!Bravo!

Le travail de Gilbert est bien fait, mais pas trop approfondi! Le travail de Maurice est très bien fait, et plus laborieux.