Răspuns :
-4+6=6-4=2
Cand împărți 4 supra 3 la 2 supra 9, impartitorul isi inversează numitorul cu numaratorul devenind inmultire..Şi vei avea 4/3*9/2.. apoi simplifici pe diagonala prin 2 Şi prin 3 Şi ramaii doar cu 3/1*2/1 =6
2 de la început *6=12
Cand împărți 4 supra 3 la 2 supra 9, impartitorul isi inversează numitorul cu numaratorul devenind inmultire..Şi vei avea 4/3*9/2.. apoi simplifici pe diagonala prin 2 Şi prin 3 Şi ramaii doar cu 3/1*2/1 =6
2 de la început *6=12
-4+6=6-4=2
4/3 : 2/9 =4/3 × 9/2 =(4×9)/(3×2)=36/6 = 6
2 × 6 = 12
4/3 : 2/9 =4/3 × 9/2 =(4×9)/(3×2)=36/6 = 6
2 × 6 = 12