Răspuns :
AB perpendicular peBE }
DE perpendicular pe BE } rezulta ca AB // DE (1) AB nu este egal cu AD (3)
AD perpendicular pe DC]
BE perpendicular pe DC} rezulta ca AD // BE (2)
Din (1), (2) si (3) => ABDE dreptunghi
ABCD dreptunghi => AB//DE=8 cm
AD//Be=4 cm
BE perpendicular pe DC => BEC triunghi dreptunghic in E Teorema lui Pitagora (TP) : BEla a doua + EC la a doua =BC la a doua => EC = radical din BC la a doua - BE la a doua
EC= radical din 64-16
EC=radical din 48=4radical din 3
Perimetrul=AB+BC+CD (DE+EC) +DA=4+8+8+8+4 radic din 3 = 28 + 4 radic din 3
DE perpendicular pe BE } rezulta ca AB // DE (1) AB nu este egal cu AD (3)
AD perpendicular pe DC]
BE perpendicular pe DC} rezulta ca AD // BE (2)
Din (1), (2) si (3) => ABDE dreptunghi
ABCD dreptunghi => AB//DE=8 cm
AD//Be=4 cm
BE perpendicular pe DC => BEC triunghi dreptunghic in E Teorema lui Pitagora (TP) : BEla a doua + EC la a doua =BC la a doua => EC = radical din BC la a doua - BE la a doua
EC= radical din 64-16
EC=radical din 48=4radical din 3
Perimetrul=AB+BC+CD (DE+EC) +DA=4+8+8+8+4 radic din 3 = 28 + 4 radic din 3
![Vezi imaginea Grabatron](https://ro-static.z-dn.net/files/dfc/a42f6a95a8fc6cd89e2980da7b683d11.jpg)