👤
a fost răspuns

eseul:caracterizarea personajului domnul trandafir a)ce loc ocupa personajul in opera b)ce fel de personaj este (o calitate morala ) c)cine este personajul cuprins: trasaturi fizice exemple concrete din text trasaturi morale 3 in care vii cu exemplu inceheire:cum crezi ca este atitudinea scriitorului fata de acest personaj si atitudinea ta. Va rog frumos!!!!!!!!!!!!!!!

Răspuns :

Domnul Trandafir era un dascal prietenos si responsabil.Este personajul principal in opera Domnu Trandafir scris de,, Mihail Sadoveanu''care este bun la suflet cu cei din jur.Toti il cred ca un om bine devotat.era putin chel in virful capului,cu ochii blajini.Acesta inainte de fiecare vacanta le daruia elevilor cite doua pere bune de gustare.Ii invata sa spuna poezii eroice,vorbea tare si inalta in sus bratul drept,cind cinta in cor,lovea diapanozul de coltul catedrei,il ducea repede la ureche si incruntind putin din sprincene dadea un ton.Dascalul era ca un apostol,gospodaros,care niciodata nu impunea copiii la invatatura.In concluzie po spune ca Domnu Trandafir da un exemplu demn de urmat tuturor!                         Am avut si eu asa ceva si pentru asta am 10  *-*