Răspuns :
Folosim "Suma lui Gauss". Dar mai întâi vom arăta formula de calcul:
În sirul 1,2,3,4,...,n avem n nr => în suma 1+2+3+4+...+n avem n termeni. Astfel suma se calculează în acest mod:
1+2+3+4+...+n=[n(n+1)]:2
Deci, adaptând ce am scris noi rezultatul sumei este 2005*2006:2=2005*1008 care se calculează
În sirul 1,2,3,4,...,n avem n nr => în suma 1+2+3+4+...+n avem n termeni. Astfel suma se calculează în acest mod:
1+2+3+4+...+n=[n(n+1)]:2
Deci, adaptând ce am scris noi rezultatul sumei este 2005*2006:2=2005*1008 care se calculează