👤
a fost răspuns

Redacteaza o compunere de 10 randuri in care sa prezinti un obicei legat de o sarbatoare la care ai participat (Paste,Craciun,Boboteaza,etc) sau de o imprejurare exceptionala (nunta,botez,etc), dau corona si sa nu fie prea lunga dar nici prea scurta.

Răspuns :

In urma cu 3 ani, am acceptat sa fiu prezenta la botezul verisoarei mele...Imi aduc si acum aminte...era primul eveniment de acest gen la care am luat parte...Dupa slujba de la Biserica, a urmat o activitate desfasurata acasa la micuta mea verisoara, care se numea " Scalda Bebelusului" .Bineinteles ca nu auzisem de asa ceva..Am ramas stupefiata cand am auzit...Nu stiam ce avea sa se intample...Priveam uimita femeile care au adus-o pe cea mica intr-o albie pentru a-i face 'Scalda" ...Au inceput sa puna pene, lipici, acea planta de care nici ca auzisem, puneau bani, inele din aur, bijuterii,miere, lapte ,grau, si tot felul de plante ...Ma intrebam " oare de ce nu sunt barbati in camera asta, si de ce ii pun in apa micutei, atatea obiecte?'' ....Apoi , dupa botez , afland de la mama mea , ca este o traditie, ce inca se mai respecta cu strictete, cea cu adaugarea obiectelor in apa in care era scaldat bebele. Sper ca te-am ajutat! E o intamplare reala, din viata mea, sa stii ! :*