Răspuns :
A=300-b
C=500-b
inlocuim
A-b+C-b=400 (respectiv a+c=400)
300-b+500-b=400
800-2b=400
-2b=400-800
-2b=-400
b=200
apoi
a+b=300
a+200=300
a=300-200
a=100
apoi
a+c=400
100+c=400
c=400-100
c=300
C=500-b
inlocuim
A-b+C-b=400 (respectiv a+c=400)
300-b+500-b=400
800-2b=400
-2b=400-800
-2b=-400
b=200
apoi
a+b=300
a+200=300
a=300-200
a=100
apoi
a+c=400
100+c=400
c=400-100
c=300
In primul rand ca sa poti rezolva problema,trebuie sa afli cat este a+b+c.
Iar,ca sa afli asta..Aduni sumele celor 3 adunari : 300 +500+400=1200.
Deci: a+b+c=1200
(Apoi rescrii cerinta: )
a+b=300
b+c=500
a+c=400
__________
a,b,c =?
Acum il aflii pe c ,deoarece in prima ecuatie lipseste:
C=1200 (totalul) - 300 (a+b)
C=900
Acum. Il aflam pe a ,deoarece lipseste din a 2 a ecuatie :
A=1200 (total) - 500 (b+c)
A=700
Iar in final I'll aflam pe b .
B= 1200-400
B=800
Nu stiu siigur daca e bine..M-am blocat..uitate in carte la raspunsuri