Răspuns :
in ecuatia pe care o ai inlocuiesti cu ce sti adica
b inlocuiesti cu 2a
c inlocuiesti cu 2a ca sti ca b=c si atunci avem
2a+2a-2a=8
2a=8( +2 cu -2 se anuleaza)
a=8:2
a=4
mergem la datele noastr
b=2a adica b=2*4
b=8
b=c=2a adica c=2*4 c=8
inlocuim in ecuatie
2*4+2*4-8=8
8+8-8=8 ceea ce e adevat
b inlocuiesti cu 2a
c inlocuiesti cu 2a ca sti ca b=c si atunci avem
2a+2a-2a=8
2a=8( +2 cu -2 se anuleaza)
a=8:2
a=4
mergem la datele noastr
b=2a adica b=2*4
b=8
b=c=2a adica c=2*4 c=8
inlocuim in ecuatie
2*4+2*4-8=8
8+8-8=8 ceea ce e adevat