Răspuns :
a+b+c=23
b+3=a rezulta ca a=b+3
b-1=c rezulta ca c=b-1
b+3 +b + b-1=23
3 b+2=23
3b=23-2
3b=21
b=21/3
b=7
a=b+3 rezulta ca a=10
c=b-1 rezulta c=6
b+3=a rezulta ca a=b+3
b-1=c rezulta ca c=b-1
b+3 +b + b-1=23
3 b+2=23
3b=23-2
3b=21
b=21/3
b=7
a=b+3 rezulta ca a=10
c=b-1 rezulta c=6
a+b+c=23
b= a-3 deci a = b+3
b= 1+ c deci
c= b-1
inlocuim in prima relatie
a+b+c = 23
b+3 + b + b -1 = 23
3b + 2 = 23
3b = 23 -2
3b = 21
b= 21 : 3
b= 7
apoi aflam a si c din relatiile de mai sus
stim ca
a= b+ 3 inlocuim
a= 7+3
a= 10
si c putem sa il aflam din relatia de mai sus
c= b- 1
c= 7-1
c= 6
Acum proba
a+b+c = 23
10 + 7 + 6 = 23
17 + 6 = 23
23=23
M-ai ajuta daca ai pune cea mai buna solutie te roogg .
b= a-3 deci a = b+3
b= 1+ c deci
c= b-1
inlocuim in prima relatie
a+b+c = 23
b+3 + b + b -1 = 23
3b + 2 = 23
3b = 23 -2
3b = 21
b= 21 : 3
b= 7
apoi aflam a si c din relatiile de mai sus
stim ca
a= b+ 3 inlocuim
a= 7+3
a= 10
si c putem sa il aflam din relatia de mai sus
c= b- 1
c= 7-1
c= 6
Acum proba
a+b+c = 23
10 + 7 + 6 = 23
17 + 6 = 23
23=23
M-ai ajuta daca ai pune cea mai buna solutie te roogg .