Sophie: Ce faci tu Philippe? Te-am chemat de cel putin trei ori si tu nu mi-ai raspuns...Ah, recitesti "20 de leghe pe mari"! Ar trebui sa o cunosti pe dinafara decând o citesti si recitesti!
Philippe: Adevarat, nu ma plictisesc niciodata cartile lui Jules Verne. Ce geniu! Ce admirabil inventator! Spiritul sau a imaginat tot ce a realizat secolul urmator! Si da atâtea detalii... si atât de minutios! Avea o cultura tehnica imensa.
Sophie: Ai dreptate, in fond! A imaginat aerostatul, avionul racheta, submarinul, masini extraordinare, chiar si o insula artificiala....Din nefericire n-a scris nimic de Atlantida, care pe mine ma face sa visez.
Philippe: Da, dar a imaginat viata in apa, o viata palpitanta, intr-un submarin extraordinar care functiona cu un agent unic, puternic si ascultator: electricitatea.
Sophie: Eu nu-mi amintesc prea bine detaliile tehnice, dar am fost fascinata de descrierile sale despre flora si fauna oceanica. Iti amintesti regatul de coral? Si vânatoarea submarina? Si combatul cu caracatita? Si...