Răspuns :
A accepta aceasta fatala vecinatate,a recunoaste drepturile fantasticului fara a dispretui totusi realitatea,a avea incredere in realitate fara a privi cu suspiciune starea de fapt,a afirma iluzia si himeria fara a naga evidenta mi s-a parut intotdeauna cea mai dificila si cea mai imperioasa dintre datoriile artistului, / 1 asa cum datoria pasarii este / 2 sa coboare din cand in cand /3 sa se odihneasca pe pamant, / 4chiar daca este in stare / 5 sa adoarma in aer / 6...........aceasta este despartirea IAR acum o sa FAC clasificarea:p1(propozitia 1)-principala si regenta,verbul fiind"mi s-a parut"(a accepta,a recunoaste,a dispretui,a avea,a privi,a afirma so a nega nu sunt predicate verbale deoarece sunt LA modul nepersonal infinitiv,acestea fiind subiect multiplu)p2(propozitia 2)-principala si regenta in raport de coordonare cu p2,verbul fiind"este",elementul de relatie"ASA cum" p3-predicativa,verbul fiind "sa coboare",elementul de relatie fiind"sa" p4- predicativa in raport de coordonare cu p3,verbul fiind "sa se odihneasca",elementul de relatie fiind"sa" p5-subiectiva,verbul fiind "este in stare",elementul de relatie fiind "chiar daca" p6-completiva directa,verbul fiind " sa doarma",elementul de relatie fiind"sa"...........sper ca te-am ajutat!!!!!!!!!!!!!!