👤
Radumarin72
a fost răspuns

Ab+ac:aa=11 mai departe ce trebuie sa fac



Răspuns :

a(b + c) = 11 * aa
b + c = 11a
Se presupune ca este paranteza iar aa inseamna a*a? Daca da, atunci:
(ab+ac):aa=11
Inmultim cu a*a in ambii membri:
a(b+c))=11aa
Impartim prin a:
b+c=11a
Si cam atat, la informatiile date (a, b, c sunt cifre?)

Daca aa inseamna numarul de doua cifre aa si chiar nu avem paranteze, atunci este alta discutie:

[tex] \frac{}{ab} + \frac{}{ac} : \frac{}{aa} =11[/tex]

Dar [tex] \frac{}{aa} =a*11[/tex]

Inmultim ambii membri cu [tex] \frac{}{aa} =a*11[/tex]:
[tex]a* \frac{}{ab} *11+ \frac{}{ac} =a*11*aa[/tex]
Observam ca 11 divide primul termen din membrul stang si 11 divide si membrul drept. Rezulta ca 11 divide si al doilea termen din membrul stang, adica
[tex]11| \frac{}{ac} [/tex]
Deci a=c => avem [tex] \frac{}{ab} + \frac{}{aa} : \frac{}{aa}=11[/tex] =>
[tex] \frac{}{ab} =10[/tex] => a=1, b=0 si c=1.