👤
a fost răspuns

Imi trebuie o compunere in care sa prezentam semnificatiile titlului in raport cu textul a poezia Emotie de tomna de Nichita Stanescu.

=))))) P.S Imi trebuie cat mai repede!

Răspuns :

In opinia mea, titlul poezie "Emotie de toamna" de Nichita Stanescu se afla in stransa legatura cu semnificatia versurilor deoarece titlul reprezinta pentru cititori cheia de interpretare a discursului poetic. In primul rand, titlul este format din 2 substaantive nearticulate, dintre care substantivul "toamna" este precedat de prepozitia simpla "de" si se afla in cazul acuzativ. Substantivul "toamna" este folosit cu sens figurat , el fiind de fapt o metafora a unei stari sufletesti, sugerand inceputul unei stari de tristete, melancolie. In al doilea rand, titlul pune in prim plan sentimentele eului liric si ne transmite si noua o stare de melancolie. Tema poezie reprezinta o iubire tulburata de trecerea timpului. De asemenea, legatura titlului cu continutul versurilor este bine sustinuta si de figurile de stil: epitete"aripi ascutite" , "dragoste mare" si de metaforele " ochi strain", "frunza de pelin". In concluzite , datorita tuturor particulatitatilor/ argumentelor mentionate mai sus , titlul poeziei este adecvat cintinutului versurilor.