Expresia de sub radical e poxitiva deoare ce Δ<0,deci pastreaza semnul lui a=1>0, deci ea nu cere nici o conditie, [tex] x^{2} -7x+ \sqrt{ x^{2} -7x+18}=21,adunam.in.ambi.membri.18, si obtinem: x^{2} -7x+18+ \sqrt{x^{2} -7x+18}=39,notam.\sqrt{x^{2} -7x+18}=y ,rezulta:y^2+y-39=0,cu.radacinile: y_{1}= \frac{-1- \sqrt{157} }{2} ,si: y_{2}= \frac{-1+ \sqrt{157} }{2} [/tex]. Mai departe ar trebui sa rezolvi ecuatiile:
[tex]x^{2} -7x+18=( \frac{-1- \sqrt{157} }{2})^2.si.cealalta:x^{2} -7x+18=( \frac{-1+ \sqrt{157} }{2})^2 [/tex], operatii care sunt aproape imposibile dar sigur fara rost.