Salut.
Răspuns:
Rezultatul calculului este egal cu 89.
Rezolvare:
88 + 88 ÷ [88 × (88 + 88 ÷ 88) ÷ 88 - 88 ÷ 88] =
= 88 + 88 ÷ [88 × (88 + 1) ÷ 88 - 1]
= 88 + 88 ÷ (88 × 89 ÷ 88 - 1)
= 88 + 88 ÷ (1 × 89 - 1)
= 88 + 88 ÷ (89 - 1)
= 88 + 88 ÷ 88
= 88 + 1
[tex]\boxed{=89}[/tex]
Explicație:
- Întâi se efectuează înmulțirile și împărțirile, în ordinea în care sunt scrise, apoi adunările și scăderile, tot în ordinea în care sunt scrise.
- Întâi se rezolvă parantezele rotunde, apoi cele pătrate, iar la urmă acoladele (dacă există).
- Orice număr nenul împărțit la el însuși ne dă unu [tex]\displaystyle{(n : n = 1, \forall \ n \neq 0)}[/tex].
- Orice număr nenul împărțit la unu ne va da acel număr [tex]\displaystyle{(n : 1 = n, \forall \ n \neq 0)}[/tex].
- Lumberjack25