👤
a fost răspuns

Alcatuiti o compunere cu titlul ,,O zi de iarna'' in care sa folositi expresiile : cer limpede , guralive , case imbatranite , luminos , priviri agere ,
stralucitori, manta groasa si pufoasa , rosii ca para focului , troiene calatoare

Răspuns :

Era o zi frumoasade iarna cerul era limpede iar iarna era cam stralucitor ca niciodata . Pe ulita satului casele imbatranite era sub mantaua groasa si pufoasa de zapada. Copii se trageau cu saniile,iar femeile guralive ii priveau cum se distreaza.
Seara copii se adunau in jurul focului si spuneau povesti de groaza. Dupa un timp cativa dintre copii au plecat la casele lor unde continuau distractiile pana a doua zi.
A doua zi dimineata copii aveau niste ochii rosii ca flacara focului.... Sper ca te-am ajutat !!

O zi de iarna
Intro zi frumoasa de iarna eu cu prietena mea Simona am mers la sanius.Cand am ajuns acolo am inceput sa ne dam cu saniile cu toti copii.Afara ningea cu fulgi stralucitori.Fetele erau cam guralive decat baieti.Pe acolo au mai fost case imbatranite toate batranele ne dadeau priviri agere.Toti copii aveau obraji ca para focului.Afara se intuneca eu cu prietena mea Simona am plecat acasa.A doua zi eu cu Simona am mers inapoi pe derdelus ne-am intalnit cu toti cupii de aseara.Eu si Simona ne-am dat pe derdelus. Cand n-eam intors acasa niste troiene calatoare ne arata calea spre drumul casi noastre.Simona a foat triata ca nu a vazut manta groasa si pufoasa.Sper ca team ajutat?!!?